Hotet mot Ultralum

Handling: Efter att ha tjänat en smärre förmögenhet på Rubanis i förra äventyret "Maktens Cirklar" är agenterna på en välbehövlig lyxsemester. Valentin som redan anser sig sett det mesta av sjunkna städer och flotta hotell med universums högdjur är minst sagt uttråkad, som tur är hittar givetvis äventyret honom denna gång med. Linda blir bokstavligt talat intrasslad i en kidnappning utförd av Mortalkvartetten och ger sig av efter henne, med sig som hjälp på vägen får han en välrustad kvinna som verkar märkligt bekant...

Funderat: Jag funderar fortfarande på om det finns nått egentligt rakt som författarna vill ha fram i detta album, utsugaranalogier har vi sett förut i "Härskarens fåglar" bla, här är det dock mindre subtila likheter med dagens värld. Nytt är möjligen att pengar och makt inte är allt (förutom för de som inget av det har) och skitsnack får även universum att gå runt.

Noterat: Mortalvartetten behöver tydligen inte skicka stympade kroppsdelar anonymt, utan överlämnar dem personligen till sina i detta fall mäktiga offer utan att riskera vedergällning. Koden att inte skjuta brevbäraren har verkligen slagit rot här.

Tillägg: Allt som allt, lite brist på fokus men ett av de bättre albumen rent teknisk och i fart räknat. Trots detta ser det ändå ut att bli det sista albumet i serien du kan läsa på Svenska tråkigt nog, men har du hängt med ända hit har det varit kul på vägen hoppas jag? Jag anmäler mig iallafall nu till nån insnöad kurs i Franska och kanske fortsätter sidan med de resterande albumen nån gång 2046 eller så, läs de gamla igen, och ha det gott sålänge! :)

7/3/2007 Andréas

omslagsbild
innehållsbild

Sidor: 60
Utgiven: 1996
Förlag: Alvglans Förlags AB

Point Central