Maktens cirklar

Handling: Skeppet är nu efter det senaste äventyret i princip skrot, och därmed fast på planeten Rubanis är Linda och Valentin i behov av medel för att bekosta reparationerna. Av en ren slump .. dyker Shingouzerna upp och har lyckligtvis ett lämpligt  uppdrag att förmedla, mot en viss procent av ersättningen givetvis. Planeten är i kaos på grund av att den controllerande cirkel som är dess maktcentrum isolerat sig och Rubanis polischef överste Tlok vill ta reda på varför för att kanske kunna återställa en mer ordnad oordning igen...

Funderat: Rubanis politiska system kan närmast beskrivas som korruptionism, den vedertagna uppfattningen här är att om korruptionen genomsyrar hela samhället lagom bidrar det till ekonomisk spin. Säkert anledningen till att Shingouzerna passar så bra in här. 

Noterat: Det här är albumet som inspirerade stilen i filmen "Det femte elementet" av Luc Besson. Man behöver bara kasta en snabb blick för att se likheterna, den kaotiska trafiken mellan skyskaraporna i multiplan och de karakteristiska flygande gula bulliga taxibilarna.  

7/2/2007 Andréas

omslagsbild
innehållsbild

Sidor: 61
Utgiven: 1994
Förlag: Alvglans Förlags AB

Point Central