De levande vapnen

Handling: Efter ett fel på skeppet, antingen bara av dåligt underhåll eller att det rent av håller på att upplösas av att tidsparadoxens utjämningar orsakar en slags tidsdilation i realtid tvingas agenterna ned på en planet som räddningssystemet i skeppet tar dem till. Lyckligtvis av en oerhörd slump (?) är det just till planeten Blopik där Valentin händelsevis även har stämt möte med urinvånarna för att göra en leverans av en väl förseglad låda till dem. Innan de kommer så långt hinner de istället göra sig till del av ett resande circussällskap vars övriga deltagare har minst sagt märkliga förmågor...

Funderat: Om Valentin planerade att bedra Rompf hela tiden eller om det var Lindas anklagande som tvingade honom till handling blir inte klargjort. Hursomhelst står Blopik inför nya krig i och med detta då ingen vinnare över kriget finns. Fast å andra sidan var det ju inte troligt att krigen slutade bara för att en sida vinner totalt heller, kanske var det lärdomen denna gång.

Noterat: Äventyret slutar med att skeppet krashar någonstans i Ryssland. Nu har de resurser att reparera det, men hur är det med möjligheterna? Rompf får det avslutande ordet och filosoferar över krigen med en lustig Shakespeareparafrasering. 

30/1/2007 Andréas

omslagsbild
innehållsbild

Sidor: 53
Utgiven: 1991
Förlag: Alvglans Förlags AB

Point Central